ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο θρυλικός σκηνοθέτης Ζανγκ Γιμού μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το νοσταλγικό μυθιστόρημα από την Κίνα «Το Δέντρο με τα Λευκά Άνθη» (Under the Hawthorn Tree) της Άι Μι, το οποίο βασίζεται στην πραγματική ιστορία της ηρωίδας του βιβλίου κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης.

Πρόκειται για το ανεκπλήρωτο ειδύλλιο ανάμεσα σε δύο νέους κατά τη διάρκεια της περιόδου «Zhiqing», δηλαδή τις τελευταίες ημέρες της Πολιτιστικής Επανάστασης (1966-1976). Ο όρος «Zhiqing» αναφέρεται στους νέους κατοίκους των πόλεων που είχαν σταλεί στην ύπαιθρο κατά τη διάρκεια της ταραχώδους δεκαετίας.

Η Jingqiu, που είχε μια δύσκολη ζωή αφότου ο πατέρας της χαρακτηρίστηκε δεξιός, γνωρίζει τον γοητευτικό Laosan, ο οποίος είχε ελπιδοφόρο μέλλον, λόγω του υψηλόβαθμου στρατιωτικού αξιωματικού πατέρα του. Οι δύο ερωτεύονται παρά τη μεγάλη διαφορά στο κοινωνικό τους υπόβαθρο. Ο Laosan υπόσχεται να την περιμένει μέχρι να τελειώσει τις σπουδές της, ενώ πιάνει δουλειά και σιγά-σιγά μεγαλώνει κι αυτός. Όμως, ο Laosan αργότερα παθαίνει λευχαιμία και αναγκάζεται να εγκαταλείψει την αγαπημένη του. Η Jingqiu, που αγνοεί ότι είναι άρρωστος, ξανασμίγει μαζί του μόλις τις τελευταίες ώρες που του απομένουν.

ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΔΡΑΜΑ

Έτος παραγωγής: 2010
Διάρκεια: 107′
Παραγωγή: Κίνας
Παίζουν: Dongyu Zhou, Shawn Dou, Meijuan Xi
Σκηνοθεσία: Ζανγκ Γιμού

katalilo-goniki-sinenesiΚατάλληλο για ανήλικους
με επιθυμητή τη γονική συναίνεση

Under the Hawthorn Tree (3) Under the Hawthorn Tree (5)