ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση.

Πρωτότυπος τίτλος: La guerre est déclarée / Declaration of War.

Ένα ζευγάρι, έπειτα από έναν κεραυνοβόλο έρωτα παντρεύεται και σύντομα ο καρπός της ένωσής τους είναι ένα πανέμορφο αγοράκι. Σύντομα όμως, συνειδητοποιούν πως κάτι δεν πάει και πολύ καλά στον παράδεισό τους. Ύστερα από εξετάσεις, το αγοράκι αποδεικνύεται πως είναι σοβαρά άρρωστο και πρέπει να εγχειριστεί. «Κήρυξη πολέμου!». Ο πόλεμος αρχίζει. Θα σωθεί; Θα επιζήσει η σχέση τους στην πολύ δύσκολη δοκιμασία που θα εμπλακούν;

Στη δεύτερή της ταινία (μετά το «La reine des pommes») η Βαλερί Ντονζελί, εκτός από τη σκηνοθεσία, κρατά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο πλάι του συν-σεναριογράφου της ταινίας Ζερεμί Ελκάιμ, ξεδιπλώνοντας μία αυτοβιογραφική ιστορία.

Το «Πολεμώντας για τη νίκη» προβλήθηκε ως ταινία έναρξης στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ των Κανών 2011 και συγκίνησε κοινό και κριτικούς με την ευαισθησία της θεματολογίας του και τον ρεαλισμό του, αλλά και εξέπληξε με το χιούμορ, τη feelgood ατμόσφαιρα και την όρεξη για ζωή που προάγει. Πρόκειται για την πραγματική ιστορία της σεναριογράφου – σκηνοθέτιδος – πρωταγωνίστριας Βαλερί Ντονζελί και την τεράστια μάχη που δίνει ως μητέρα, όταν εκείνη και ο σύντροφός της πληροφορούνται ότι ο γιος τους έχει έναν κακοήθη όγκο στο κεφάλι.

Σκηνοθετικά, πρόκειται για μία ταινία -γνήσιο παιδί της γαλλικής Nouvelle Vague- με αναφορές τόσο μέσω των χρωμάτων και της φωτογραφίας του όσο και μέσω της χρήσης της υπέροχης μουσικής της.

Διακρίσεις / Συμμετοχές:

-Υποψηφιότητα της Γαλλίας στα Όσκαρ 2012
-Ταινία Έναρξης στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ των Κανών 2011
-Βραβείο Κριτικής Επιτροπής, Βραβείο Κοινού και Βραβείο των Bloggers στο Festival Paris Cinéma
-Επίσημη συμμετοχή στο Sundance Festival

Διάρκεια: 100΄
Παίζουν: Βαλερί Ντονζελί, Ζερεμί Ελκάιμ, Μισέλ Μορέτι, Γκαμπριέλ Ελκάιμ, Φρεντερίκ Πιερό, Ελίνα Λόουενσον, Σεζάρ Ντεσού
Σκηνοθεσία: Βαλερί Ντονζελί
Σενάριο: Βαλερί Ντονζελί, Ζερεμί Ελκάιμ
Φωτογραφία: Σεμπαστιάν Μπουκμάν
Σκηνικά: Χρήστος Κωνσταντέλλος
Μοντάζ: Πολίν Γκαϊγιάρ
Αφήγηση: Φιλίπ Μπαρασάτ, Πολίν Γκαγιάρντ, Βαλεντίν Κατζεφλίς
Παραγωγή: Γαλλίας
Έτος: 2011

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ